Recenze :
André Van Lysebeth - Učím se jógu, Zdokonaluji se v józe
Čteme si :
Psychonaut

Novinky
Nejvíce jsme prodali
Vnější svět

Skoro pravidelný občastník společnosti Spiral Energy
a Školy věšteckých umění v Brně při věštírně Via Regia

Recenze :

André Van Lysebeth - Učím se jógu, Zdokonaluji se v józe 
Autor je zakladatelem institutu jógy v Bruselu a je zkušeným odborníkem a uznávanou autoritou na jógu. Háthajóze se učil pod vedením jogína a věhlasného lékaře Šivánandy v Ršikéši a v různých školách a ášramech v celé Indii. Má velkou zásluhu na transponování jógy do evropských poměrů, vyzkoušel a vybral cviky a ásany vhodné pro Evropany a našel optimální sestavu pro výcvik.
První část z cyklu tohoto belgického odborníka byla přeložená do mnoha světových jazyků. Vyšla i u nás, poprvé pod názvem Jóga před mnoha lety. Nyní dopracovaná velmi zevrubná příručka umožňuje zájemci dokonalé zvládnutí menšího počtu ásán tvořících spolu s dechovými a relaxačními cvičeními důmyslně sestavenou sérii.

Druhá kniha k nám přichází poprvé v úplném vydání - první vydání nesla název Cvičíme jógu. Tvoří logický přechod od háthajógy k rádžajóze. V knize najdeme další ásany, o něž je možné doplnit již zvládnutou sérii a asi třetina textu je věnována jogínově životosprávě - důraz je kladen na zažívání, relaxaci, některé zvláštní hygienické návyky a na pokyny týkající se spánku. V poslední části, která byla v předchozích českých vydáních vypouštěna, se čtenář seznámí se základy jógy mentální, především s koncentračními cvičeními a technikami meditace.

Knihy jsou tím nejlepším, co bylo o józe napsáno, proto je lze doporučit všem, kdož chtějí cvičit, ať jsou začátečníky nebo pokročilými.

Cena za první knihu 259,- Kč, za druhou 279,- Kč. 

POZOR ! U nás sleva 20% na obě knihy pro předplatitele a studenty Školy věšteckých umění v Brně.

Z.A.P.

Čteme si :

Peter J Caroll - Psychonaut

Čteme si o kybermagii z knihy Petera J. Carolla "Liber Null - Psychonaut", která doposud v českém jazyce nevyšla. Dnes o vývoji světa, silách člověka a vývojově nejstarších vrstvách mysli.

Příště navážeme osobním psychickým cenzorem.

A skutečně všechny mytologie udržují určité nauky o primitivních hadích energiích, které často antedatují samotná božstva. Tak například v mnoha kosmologiích máme různé hady podobné Leviatanovi, obtáčející Universum, nebo draky chaosu typu Tiámat, ze kterých vyvěrá existence. Bohové jsou často líčeni jako takoví, kteří mají tyto hadí síly zabité nebo uvězněné, nebo jako takoví, kteří slíbili věčně je potlačovat. A skutečně všichni démoni jsou líčeni se zvířecími prvky a většina jich má nějaké hadí rysy.

Mnoho geniálních ale nesprávných podnětů se objevilo kvůli všudypřítomné reprezentaci prvotních nebo zlých sil s hadími symboly.Je pravda, že hadi se podobají falu, ale většina čtyřnohých plazů nikoliv. Je také pravda, že někteří hadi vypadají, jakoby sami sebe regenerovali, když svlékají svoji kůži, ale rovněž zběžný pohled by rychle ukázal, že to nečiní hady nesmrtelnými. Někteří velcí plazové jsou nepochybně nebezpeční zdraví, ale hrůzu nahánějící dinosaurus vyhynul dávno předtím než se objevil člověk. Pokud bychom si udrželi dávné vzpomínky bojovných neohrožených zvířat, pak by tyto zvířata byla takřka veškerá savci, mamuty, medvědy, zubry a velkými kočkami. Ne, zde musí být nějaké hlubší spojení mezi člověkem a drakem, aby byl vysvětlen všeobecný výskyt tohoto kulturního mýtu též v zemích, kde je málo zajímavých plazů.

Drak našich mytologií spí uvnitř našich hlav. Evoluce nám svěřila tři mozky. Namísto kompletní restrukturalizace mozku v každé fázi evolučního pokroku byly nové funkce jednoduše pokryty tak, že se jen přidaly nové kousky. Novější části našeho mozku jsou tím, co nás činí jedinečným člověkem. Pouze opice mají něco podobného. Starší část sdílíme společně se savci. Nejprimitivnější část mozku je taková, kterou savci, včetně nás samých sdílejí s plazy. Člověk má uvnitř své lebky člověka ,vlka a krokodýla. Všichni hadi, draci a šupinatí démoni mýtů a nočních můr jsou plazími atavismy, povstávající ze starších částí našich mozků. Evoluce nevymazala tyto prastaré vzory chování, pouze je pohřbila pod hromadou nových modifikací. A tak v mytologii bohů jako reprezentanti lidského vědomí jsou potlačeni Titáni a draci starého vědomí.

Magická tradice ochraňuje množství technik k probuzení spících draků a vlků z nejstarších mozků. Jestliže síly éterického těla jsou řízeny vzhůru do lebky, první částí mozku, která bude aktivována bude plazí okruh. Tak, v orientální esoterice osvobození hadí síly je nazýváno pozvednutím kundalini. Dbalí nebezpečí v této technice trvají orientální mágové na tom, že kundalini nesmí být dovoleno aby zde otálela, ale musí být vedena ke vstupu do vyšších cerebrálních center.

Starší mozková centra mohou být aktivována též intenzivním stavem excitace, nebo meditativním klidem. Gnosis může být řízena do těchto úrovní vizualizací sebe sama v požadované zvířecí formě a užitím sigil k dosažení podvědomých programů chování. Dračí mysl nalézá magické užití ve tvoření silných a spíše odporných démonů a v projekci okouzlení jednoduché povahy. Programy plazího vědomí nezvyšují soucit nebo svědomí a obsahují pouze dostatek prozíravosti pro nutnost lovu zabíjení, jídla a reprodukce.

Společnost a náboženství byly znepokojeny tím, že draci a vlci se udrželi byť i v potlačeném stavu-vyjma času, kdy bylo třeba vést válku. Pro mága jsou tyto atavistické síly pramenem síly osobní. Tak Bafomet, bůh mágů, je často zpodobňován v kompozici člověk-savec-had, jakou má mnoho šamanských bohů.

Připravila Zuzana Antares
překlad Chiah a Viviana

Novinky v našem obchodě:

  1. Payneová H . - Kreativní pohyb a tanec. Kniha her a pohybu pro terapii i zábavu.

  2. O. Kernberk - Normální a patologická láska. Co je a co není láska.

  3. V. Kastová - Krize a tvořivý přístup k ní. Umění využívat životních nepříjemností.

  4. Sororová - Západní mandaly transformace. Stěžejní esoterní dílo především o číslech a signaturách.

  5. Coelho - Alchymista. Překrásná knížka o hledání smyslu existence. Doporučujeme !!!

  6. Lysebeth - Tantra. Konečně reedice jedinečného díla o východním způsobu života. Doporučujeme !!!

  7. Anderws - Magie pro každého. Snadná pravidla magie pro začátečníky.

  8. Fincher - Vytváření mandaly. O mandalách, jak je kreslit, co znamenají....Doporučujeme!!!

  9. Crudenová - Herbář tajemných rostlin. Magický rostlinopis.

  10. Estés - Ženy které běhaly s vlky. Archetyp divoké ženy. Doporučujeme !!!

  11. Werner - Lexikon numerologie a mystiky čísel. Šikovná knížka o numerologických zákonitostech.

  12. POZOR!!! Sleva literatury o záhadách, výhodná nabídka - doprodej: Záhadné bytosti žijí, Světelné signály z Měsíce, Objasněné záhady, Svět tajemných sil Arthura C. Clarka, Nevysvětlitelné záhady, Bohové atomových válek, Kniha zatmění, Světlo z dávných časů, Bohové apokalypsy, Tunel do kosmu, Bestseller v kameni, UFO, bible a konec světa. Při objednání některé z těchto knih obdržíte slevu 5% na knihu a na celou zásilku nebude účtováno žádné poštovné (obvyklá výše poštovného 60 - 80,- Kč).

Reklama na obchod

Nejvíce jsme prodali:

  1. Učebnice výkladu tarotu

  2. Ra - Pouť slunečního boha 

  3. Sefer Jecira pražská - Moučka

  4. Rider Waite tarot - anglicky

  5. Amulet č.45

  6. C.G.Jung - Výbor III.

  7. Kefer - Astrologie

Vněší svět:

Tentokrát neskromně víc o obchodě, zvláště o tom našem.

Zřejmě s příštím číslem Energie budeme rozesílat i knižní katalog. Kromě všech novinek v něm budou slevy, jichž část jsme oznamovali dnes a část minule. POZOR! V katalogu jsou uvedeny jiné podmínky slev. Po zaslání katalogu se ty podmínky, které byly uvedeny v časopisech, ruší! Kategorie slev se bude dále rozšiřovat jakmile se doprodá první díl zlevněného zboží. Je proto pravděpodobné, že do prázdnin obdržíte ještě jeden katalog slev.

 Slevy jsou na to zboží, které doprodáváme a které už nebude. Rušíme veškerou komerční literaturu o záhadách, tajemnu, východních naukách a zdraví. Z těchto oborů nadále budeme nabízet jen skutečně hodnotné knihy, které mají esoterní jádro.

22.3. jsme otevřeli slavnostně nové www stránky. Některé úseky jsou ve zkušebním provozu, zvláště obchod a všechny interaktivní části. Chyba není na našem počítači či programátorech - bohužel chybu má server a tamní technici ji nemohou zatím nalézt. 

Dálková studia ve Škole věšteckých umění v Brně: Dvouletá: Tarot v hermetickém pojetí. Astrologie. Jednoletá: Numerologie. Výklad z ruky. Půlroční: Výklad tarotu. Psychodiagnostická kresba a úvod do výkladu snů. Zájemci mohou dostat bližší informace a přihlášky při osobní návštěvě každé pondělí od 8 do 10 dopoledne a od 16.30 do 18 odpoledne.

Kina dávají občas velmi pěknou českou novinku - film Pramen života. Doporučujeme! Skutečně stojí za to. Z dalších filmů jsme neviděli nic zajímavého - pochopitelně americké zábavy najdete v každém kině dost. 

Učebnice výkladu tarotu Zuzany Antares je v prodeji a stojí 214,- Kč. Předplatitelé mají 10%slevu za předpokladu, že budou platit předem složenkou typu C na naši adresu. (Do zprávy pro příjemce napište, co platíte. Můžete objednat i více výtisků, sleva se týká všech!) Poštovné nepočítáme žádné. Samozřejmě je možné si nechat poslat knížku i dobírkou - je to ale 65,- Kč navíc........ 

Cena předplatného Energie platná od 1.1.2000: 169,- Kč. Předplatitelé dostávají 10 čísel Energie ročně (o prázdninách a na konci roku jsou dvojčísla), jednou za rok katalogy všeho zboží a když je něco aktuálního - další katalog v průběhu roku. 2x za rok dostane vylosovaný předplatitel, který si objednal zboží, malý dárek.

Další číslo Energie vyjde asi 22.4.y2k. (přibližně)